NorgesIndieForfatterSentrum

Profilbilde-Bjorn
Bøker skaper en egen verden

Intervju med forfatter Bjørn Johnsen om å skape en verden gjennom skriving og hans bøker, inkludert siste roman «Enok». Han gir også ut på eget forlag og har nettopp sendt inn en ny roman, “Amygdala”.

Hvorfor skriver du?
Fordi boka er en dør for meg, jeg åpner og går inn i en verden der det er spennende å være. Hilser på personene og ser alt de finner på. Etterpå lukker jeg døren og forteller dere hvordan det var der. Å skrive er å skape en verden – og fortelle leseren om den. Liker dette!

Hvilke bøker har du skrevet?
Jeg har skrevet tre romaner: «Menneskejerven», «Han som kom tilbake» og «Enok».
Romanene henger sammen som en trilogi, men kan uten problem leses hver for seg.
Dessuten har jeg skrevet to fagbøker: Den ene («Musikkfaget, en invitasjon til mestring») er ei lærebok i musikk som er pensum på universitet og høgskoler. Den er basert på min egen jobb med musikkelever, der jeg i ei årrekke eksperimenterte og evaluerte fram en undervisningsmodell som mottok kulturpris. Den andre, «Mosjøens pophistorie», er ei bok på nesten et halvt tusen sider om musikken fra en av landets virkelige musikkbyer. Boka har QR-koder der du kan se og høre musikken via smarttelefon.

Fortell om din siste roman «Enok» som mottar sterke tilbakemeldinger på bokelskere.no
To gutter vokser opp på ei øy på kysten av Helgeland. Den ene har talefeil, den andre er en nerd med høy IQ. Gutten med talefeil har usedvanlige evner til å observere, og sammen greier de å se sammenhenger som selv ikke Kripos makter. Romanen forteller om oppvekst og det å bli voksen, samtidig som hemmelighetene ulmer …

Hvordan går salget av bøkene dine?
Jeg er ingen dyktig markedsfører, hater den jobben. Men jeg har vært heldig, flere av mine bøker er innkjøpt av Kulturrådet og det har berget økonomien.

«Enok» ble akkurat nå lagt ut som lydbok på Storytel, uten at jeg i det hele tatt lanserte den for dem. Det er herlig når slikt skjer.

Ellers ønsker jeg meg en agent, men foreløpig markedsfører jeg bøkene på min egen nettside: www.bjornjohnsen.com

Hvorfor har du valgt å gi ut på eget forlag?
Mine romaner gir jeg ut på eget forlag, Jerv forlag, mens læreboka ble gitt ut på Fagbokforlaget.

Med eget forlag har jeg kontroll over samspillet mellom både litterære og musikalske produksjoner. Jeg har komponerer musikk til scener og grunnstemningen i romanene. Du finner den på Spotify og YouTube. Har vært heldig å få med noen av landets flotteste musikere, og musikken er satt opp på scene, turnert i landet og i Russland.

Kommer det snart ny roman?
Ja, har akkurat sendt «Amygdala» til redaktør Nina Grove Hansen.

Du finner mer om Bjørn Johnsen og bøkene hans her.

Facebook
Twitter
LinkedIn
e-post