200 frontkjempere forteller

kr 349

Frakt inklusive

Her forteller frontkjemperne om sin bakgrunn, utdannelse og yrkesliv før og etter fronttjenesten, hva de opplevde under Norges krig våren 1940 og deres reaksjon på det. De forteller om hvorfor de meldte seg, fronttjenesten og om forholdet til medsoldater av mange nasjoner, sivilbefolkningen og soldatene de kjempet imot.

«No platforming» er ikke noe nytt fenomen. Det har frontkjemperne opplevd resten av livet. Her kommer 200 av dem for første gang usensurert til orde. Det de forteller, kan forklare hvorfor mange ikke har ønsket at deres synspunkt og opplevelser skulle bli kjent.

Her forteller de om sin bakgrunn, utdannelse og yrkesliv før og etter fronttjenesten, hva de opplevde under Norges krig våren 1940 og deres reaksjon på det. De forteller om hvorfor de meldte seg, fronttjenesten og om forholdet til medsoldater av mange nasjoner, sivilbefolkningen og soldatene de kjempet imot.

De forteller også om erfaringer ved arrestasjon og fangeleire både i Øst- og Vest-Europa og i Norge. De forteller om sitt møte med norsk rettsvesen, Norges Røde Kors, Kirken og samfunnet for øvrig. Mange forteller også om sitt forhold til egen familie på motsatt side.

De forteller også om og i hvilken grad det ble forsoning i Norge etter Andre Verdenskrig.

Her er også frontkjemperes reaksjoner på anklager om krigsforbrytelser.

Hans Fredrik Dahl: “Imponerende

Del denne boken

... er pensjonert lege og skriver dokumentar med emner fra tiden før, under og etter Andre Verdenskrig. Hun videreformidler for en stor del erfaringer og synspunkt til dem som ikke hadde lett for å komme til orde i etterkrigstiden.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “200 frontkjempere forteller”

Flere bøker av