NorgesIndieForfatterSentrum

Det sunkne land

kr 300

Pluss frakt

En historie om en NS-familie, en fabrikk og et gravsted.
Boken er en helt egen sjanger, komponert av forfatteren. Hun legger sin egen familie inn mellom Historiens møllesteiner, med alle tragiske konsekvenser medlemskapet i Nasjonal Samling fikk.

Som biter i en stor collage, hvor vi ikke helt finner retningen kanskje, til å begynne med – stiger både familiens tragedie og Norges tragedie opp foran oss – men mest stiger Inger Cecilies mor opp foran oss – en fantastisk kvinne med store utfordringer i livet, som klarte brasene helt til en hjernesvulst satte punktum for en gigant av en kvinne. Inger Cecilie trenger ikke si det – vi ser det selv ut fra de oppgavene og prøvelsene hun ble utsatt for i livet. Mot slutten tar boken veldig fart, og teksten fanger leseren i veldig grad der forfatteren systematisk stikker hull på alle «sannheter»  som er gjentatt i etterkrigstiden.

Del denne boken

... er pensjonert lege og skriver dokumentar med emner fra tiden før, under og etter Andre Verdenskrig. Hun videreformidler for en stor del erfaringer og synspunkt til dem som ikke hadde lett for å komme til orde i etterkrigstiden.