NorgesIndieForfatterSentrum

Mosjøens pophistorie

kr 399

Frakt inklusive

Lille Mosjøen, en by med knappe 10.000 mennesker, blir betegnet som Idolbyen. “Hva i all verden har de i drikkevannet denne byen?”
Dette spørsmålet ble stilt i ei av hovedstadens aviser.
400 sider tettpakket med spennende band og artister gir deg forklaringen! Bilder og spennende historier. Boka har QR-koder som lar deg høre og se artistene.
Rockheim: “En hver by burde hatt ei slik bok!”

400 sider med spennende historier og bilder. I tillegg QR-koder som viser filmer av artister og band. Tilsammen flere hundre band, en slager som hele landet synger på, deltagelser i Melodi Grand Prix, plassering på Europatoppen foran Cliff Richard, plateproduksjoner som får egen plass i norsk rockehistorie, musiker som blir headhuntet av Rihanna, flere finalister i Idol, X- faktor og Norske Talenter – snakker vi om et helt fylke? En landsdel? Nei, vi snakker om Mosjøen. “Hva er det med lille Mosjøen – hva har de i drikkevannet i denne byen?” En av landets største aviser stilte seg dette spørsmålet etter å ha kåret Mosjøen som landets Idolby. Historien starter 60 år tidligere: Fra ungdomslokalet midt i byen høres en smektende vals, en sang så betagende at ingen greier å mostå den. Landets flotteste vokalister sloss om å ha den på repertoaret, den ble Norges første “Hit”, innleder popens historie og setter Mosjøen på kartet. Siden kommer mer – mye mer. Her er Mosjøens pophistorie.

Del denne boken

(født 29. mai 1952 i Mosjøen) er en norsk forfatter, komponist og lektor. Han debuterte som forfatter i 2004. Han er født og oppvokst i Mosjøen, der han per 2023 også er bosatt.