NorgesIndieForfatterSentrum

Sigfred

kr 252

Frakt inklusive

Boka er bygget på en sann historie om Sigfred Stephensen som vokste opp i fattige kår i Bergen, og som senere gjorde karriere med restauranten Blom i Oslo. Ingen navn eller stedsnavn er endret.

28.april 1920 reiste Sigfred til utlandet for å lære. Hundre år etter ble boka om starten på hans klassereise lansert. Kjæresteparet Astri fra Namsos og Sigfred fra Bergen er ambisiøse, og de har en plan. De skal gifte seg, reise til utlandet, lære språk, lære fag, og skape seg en karriere i hotell- og restaurantfaget. Boka forteller en historie basert på en ung manns brev i perioden 1920 og 1921. Lite går som planlagt, etter fire måneder i underbetalt arbeid på en fin restaurant i Geneve får han beskjed av fremmedpolitiet om å forlate landet. Hva skal han gjøre? Reise til Paris? London? Hjem? Boka er bygget på en sann historie om Sigfred Stephensen som vokste opp i fattige kår i Bergen, og som senere gjorde karriere med restauranten Blom i Oslo. Ingen navn eller stedsnavn er endret. Presentasjon på Youtube 28.april 2020 finner du her: https://youtu.be/ViRW_lNHSts Bokblogger skriver: «Sigfred» er ei dokumentarbok om ein mann med stor sjølvtillit, bein i nasa og samtidig veldig skjør overfor sin elskede som sit att i Noreg. Me får eit innblikk i byrjinga av 1900-tallets oppvekstmiljø og ringvirkninger av 1. verdskrig. Boka er lettlest og har allmenn interesse utover slekt. TERNINGKAST: 4

Del denne boken

... fra Oslo debuterte med boka Sigfred i 2020.Jobber nå med bok nummer to, det blir en roman basert på virkelige personer i årene rundt og etter 1900, der alt starter i Bergen. Boken kommer i slutten av 2024.