NorgesIndieForfatterSentrum

Veas Bok

kr 369

Pluss frakt

Bli med på en spennende reise tilbake til 1600-tallet!
I Veas bok møter vi en sterk og spennende jente med usedvanlige evner som dyresnakker og seer. Fra hun er ung, blir hun trent på hesteryggen, i bueskyting, bryting og jakt med ørn.

Bli med på en spennende reise tilbake til 1600-tallet!
Vea vokser opp i Mongolia på 1630-tallet. Hun lever med bjørn og ørn, hester, hunder og ulver. Opplæringen til kham setter henne på krevende prøver i fjellene i Altaii og på steppen i Tannu Uriankhai, i dag den russiske republikken Tuva.

I Veas bok møter vi en sterk og spennende jente med usedvanlige evner som dyresnakker og seer. Fra hun er ung, blir hun trent på hesteryggen, i bueskyting, bryting og jakt med ørn. Bruderøvere truer det lille nomadesamfunnet. Vea må skjules. Hos tantene finner hun styrke og håp. Alt hun lærer samler hun i det lærinnbundne manuskriptet med 13 tegn brent inn på omslaget.

I landene fjernt i nordvest dør viskvinner med livsviktige kunnskaper i bålenes flammer. Kvinner med evner og visdom blir borte, og håpet om en bedre verden svinner. Kvinnenes viten er avgjørende for jordens framtid.

Veas bok er første bok i «Krøniken om De 13».
(500 s.)

Del denne boken

... har i mange år utforsket kvinnehistorien og forsøkt å gå bakenfor de etablerte sannheter om kvinneskikkelser i myter, eventyr og sagn. Hun har lang fartstid i skolen og er religionshistoriker.