Bok_Tårnrommet-omslag-forside (Large)
Adele Jaunn debuterer med novellesamling – igjen!

Ett år etter å ha debutert som lyriker, lanserer Adele Jaunn i juli måned sin første novellesamling – Tårnrommet og andre fortellinger. Hun har alltid skrevet dikt og fortellinger, men etter å ha tatt et skrivekurs og lært seg skikkelige skriveteknikker har hun nå fått mer forståelse og respekt for skrivekunsten.

«Jeg elsker gamle klassiske spøkelsesfortellinger, og mystiske fortellinger som gjerne lener seg mot det gotiske og overnaturlige, og kombinert med egenopplevde hendelser og livserfaringer så har det vært relativt enkelt å skrive i denne sjangeren. Hver novelle i Tårnrommet foregår i sitt eget, spesifikke og stemningsfulle univers. Novellen med samme tittel er for eksempel en fortelling som passer utmerket å bli lest på en stormfull høstkveld foran peisen! Flere av historiene i boken bærer preg av det overnaturlige, men ikke alle. Noen av historiene tar for seg hvordan menneskesinnet kan styre livene våre ut av kontroll, og den følelsesmessige sårbarheten man opplever når livet snur og tar en annen vei enn den man hadde tenkt –og der hjelpen gjerne kommer litt uventet. Fortellingene er ment å være underholdende, men også tankevekkende og engasjerende for de som leser.

Jeg valgte å selvpublisere boken rett og slett fordi jeg synes det er moro å styre hele prosessen selv. Jeg er utdannet illustratør og grafisk designer, så arbeidet med å illustrere omslaget og å brekke om boken har ikke vært nødvendig å delegere til andre. En redaktør hos Bokarbeid.no har derimot vært leid inn for å veilede meg i utviklingen av manus og for å korrekturlese teksten. For meg er dette det aller viktigste – å kunne kvalitetssikre boken før den publiseres. Et samarbeid med en uavhengig redaktør er både inspirerende og lærerikt, og noe jeg ikke kunne tenke meg å være foruten.

Jeg håper at de som leser Tårnrommet ender opp med et smil om munnen, kanskje noen grøss nedover ryggen og, forhåpentligvis, et ønske om å lese boken om igjen.»

Tårnrommet og andre fortellinger finner du her.

Facebook
Twitter
LinkedIn
e-post

Legg igjen en kommentar