NorgesIndieForfatterSentrum

IndieForfattere

Adele Jaunn

… henter inspirasjon fra naturen når hun maler og skriver, og dette reflekteres i de aller fleste av verkene hennes. Stemningsfulle tekster formidles i form av både lyrikk og prosa.

Anders Johan Thorbjørnsen

... er psykolog og forfatter, født 1950 i Oslo og har bodd i Larvik siden 1985, og dermed funnet sin by.

Anne C. Eriksen

... fra Oslo debuterte med boka Sigfred i 2020.

Anne Gyri Solberg

... debuterer som illustratør og medforfatter i eventyrboken "Lillesopp i Eventyrskogen". Med fargerike illustrasjoner og ekte foto av natur og ville dyr, ønsker hun å stimulere barns fantasi og vekke interesse for natur og ville dyr.

Anne-Marthe Havikbotn

... er fra Ålesund og studerte ved The Liverpool Institute for Performing Arts. Hun har jobbet med ulike teater- og musikkprosjekter i Bergen.
Arild Svendsen

Arild Svendsen

... skriver historiske romaner om norsk utvandring til Amerika. De fleste fant seg til rette, men mange slet med ensomhet, hjemlengsel, alkohol og psykiske plager, og de var overrepresentert på psykiatriske institusjoner.

Åshild Thune

... skriver om menneskenes liv og kår i det samfunn de lever i med humor og uventa skråblikk i teksten, interesserer seg for god historiefortelling både muntlig og skriftlig og liker realisme bedre enn typisk fantasy. Krimsjangeren overlater hun til andre.

Astrid Huneide

... Oppstart av kunstprosjekt i Verdiskapingsprosjektet i Hammerdalen. Da Larvik skulle satse på kunst og kulturpark. Om poetisk praksis og installasjoner. POESI - FILOSOFI - HVERDAGSLIV.

Berit Helgøy Kloster

... skriv om sterke hendingar frå eigen arbeidsplass og liv, og korleis truslivet hennar har bidratt til viktige endringar for andre. Det er ofte sterke møte som får ein til å kjenne på at det må finnast meir mellom himmel og jord. 

Bianca Therese Lund-Melcher

...skriver i sjangeren Romantikk, med flere subgrupper og mangfold, både med voksne karakterer og Young/Adult.

Birgit Løitegaard

... hadde ikke åpnet den gamle dagboka på nesten førti år, med historien fra hippietiden, da hun dro alene bak på en lastebil til Kathmandu. Drømmen om frihet, sex, drugs og rock'n roll hadde nådd hver avkrok.

Bjørn Borg Kjølseth

... skriver spenningsromaner om datakriminalitet og politikk. Handlingene er plassert i en norsk virkelighet som leseren kjenner igjen. Han ønsker at leseren skal gjennomtenke samfunnsaktuelle problemstillinger.

Brit Dyrdahl

... er dikter og forfatter med et dypt engasjement i demens.

Brita Helleborg

... debuterer som forfatter med Klimaglede. Hun er sivilingeniør i kjemi, og har jobbet i oljebransjen. Hun er i overkant nysgjerrig på hvordan hjernen fungerer, og har brukt store deler av livet på å sette seg inn i akkurat dette.

Cathrine Søberg

... skriver om veien hjem til seg selv. Hun vokste opp i aksen mellom kirken og brenneriet i bygda Løten. Det har preget hennes liv. Som barn ble hun utsatt for store belastninger og krenkende adferd fra foreldrene, og ingen grep inn for å beskytte henne.

Chand Svare Ghei

... sitt univers er mosaikk-biter av inspirasjon fra den virkelige verden. Han mener at det er fra våre egne liv at de beste fortellingene skapes, iblandet en herlig coctail av fantasi og kreativitet

Christina Aas

... er født i 1977 og bor i Larvik. Hun skriver dikt om det å måtte stå gjennom store utfordringer i livet og psykisk vold uten å gi opp. Diktene er nå satt sammen til diktsamlingen «Dikt fra deler av et liv».

Dagfinn Andreas Restad

... er født på Melbu i Vesterålen, men har siden 1990 bodd i Horten.

Daniel Osen

... har skrevet bok om motivasjon der han har intervjuet psykologer, mentaltrenere og doktorgradstipendiater om hvilke mentale prosesser som påvirkes når vi møter motgang. Hva skal til for å fortsette når du vil gi deg? Daniel gir deg svaret.

Elena Guttormsen

… har gitt ut en barnebok om en gutt og dinosaurer. Jobber i skrivende stund med to krimbøker for voksne og en barnebok om nordlyset og samisk kultur. Planlegger utgivelse av krimbok om polarforskning og barneboka høsten 2022.

Elin Folgerø Styve

... jobbar til dagleg med leiarutvikling i spesialisthelsetenesta. Har bl.a. bakgrunn som journalist i dagspressa, og som kommunikasjonsdirektør i akademia. Bur på Hjelmås utanfor Bergen. "Sikkert ein klemmefamilie" er hennar første roman.

Espen Larsen

... er født i 1986, gift med Hanna og har fire barn fra 3 til 8 år.

Espen Mowinckel

… skriver om samfunnsaktuelle tema, for han ønsker å engasjere, utfordre og provosere leseren til å reflektere over temaet og ta eget standpunkt.

Eva Stadven Nilsen

... skriver barnebøker for store og små barn. Hun er også musiker og har laget sanger og melodier til siste utgivelse som også ligger på SoundCloud.

Frank Roger Heimen

... skriver dikt og tekster på kryss og tvers, illustrert med egne fotografier. Bilder skaper tanker. Tanker skaper bilder. Tanker til Motivasjon og inspirasjon. Himmel og hav. By og land. Om Hverandre. Om seg selv.

Gro Ødegård

... er en samfunnsengasjert kvinne, nå bosatt i Trondheim. Hennes forfatterskap er et resultat av alvorlige, påførte hendelser fordi hun som regnskapsansvarlig utførte sin pålagte varslingsplikt.

Gunnar Stromness-Andresen

... skriver dikt og betraktninger om naturen og livets gleder og sorger, kommer også med en roman denne våren.

Inger Cecilie Stridsklev

... er pensjonert lege og skriver dokumentar med emner fra tiden før, under og etter Andre Verdenskrig. Hun videreformidler for en stor del erfaringer og synspunkt til dem som ikke hadde lett for å komme til orde i etterkrigstiden.

Inger Johanne Eriksen Kvelstad

... etter fjorten år som aktive medlemmer innen frikirkemenigheter fikk Inger Johanne nok og meldte seg ut av menigheten de hadde brukt all sin tid og energi på.

Ingrid Strümke

... sitt største ønske som forfatter er å engasjere og gi nye perspektiver. Hennes hovedtema likeverd og rettferdighet gjenspeiles i problemstillingene hun tar opp, enten de er rettet mot barn eller voksne.

Ingunn Brattlid

... er hjertekjær, intuitiv og klarsynt formidler. Største ønske er å inspirere andre i det kreative og skapte liv, til utvidet bevissthet av sammenheng mellom kropp, ånd, jord, med egen personlig betydningsfulle rolle.

Ingvild Forbord

... har i mange år utforsket kvinnehistorien og forsøkt å gå bakenfor de etablerte sannheter om kvinneskikkelser i myter, eventyr og sagn. Hun har lang fartstid i skolen og er religionshistoriker.

Irene Lyster

... er oppvokst utenfor Fredrikstad, har tre voksne barn og er bosatt i Oslo med samboer.

Jan Brynjulf Sørensen

... debuterte i en alder av 68 år. Han begynte med datamaskiner på 70 tallet. Hans liv har vært og er innen programmer og boken bærer preg av det. Hans medforfatter er B.B.Kjølseth. Hans andre lidenskap er motorsykkelen, en GoldWing 1800cc

José van der Heijden-Kamperdijk 

… skiver og illustrerer barnebøker som passer godt for barn i alderen 8 – 12 år. Bøkene er ikke kun magisk og spennende. De handler også om emigrasjon, hjemlengsel, vennskap og å overvinne angsten. Bøkene er både på nederlandsk og norsk.

Jørn Bue Olsen

…Larviksforfatteren fikk historieinteresse i voksen alder. 8 år brukte han på bok om krigen. Han følger sin fars fotspor fra motstandsarbeidet under 2. verdenskrig.

Kai Edvard Rønning

...skriver fantasifulle og eventyrfulle romaner, med elementer av ett alltid kritisk blikk på samtidens utvikling.

Kirsten Tellugen Ree

...bor i Trondheim, født i 1957, mor til fire, bestemor til 8.

Kjell-Vidar Åhman Teig

... har over 15 års erfaring fra startups og etablerte bedrifter som creative/art director. Han har gitt ut to musikkalbum, flere singler, skrevet en rekke kommersielle og ikke-kommersielle artikler, publikasjoner og bøker.

Kristin E. A. Dons-Wallebek

… skriver krim/thrillere. I debutboken BAK HVER EN DØR, følger vi karakterer både innenfor og utenfor sykepleiermiljøet i Sone Bølgen, i Larviks gamle bydel Langestrand. Et intrikat og livsfarlig drama med intriger, svik, maktkamp og begjær.

Kristina Vedel Nielsen

... skriver selvhjelpsbøker, dikt, artikler, og holder kurs og foredrag innen feltet kronisk sykdom. Hun berører tema som sorg, tap, aksept, mestring, skam, og mental helse.

Kristine Hokstad-Myzyri

... er en barnebokforfatter fra Trondheim. Hun skriver på norsk og på engelsk for å nå flest mulig barn. Hver bok tar for seg et bestemt område som barn kan trenge hjelp på, og forteller slik at barna lærer å løse hverdagens store og små problemer.

L.S. Macdonald

... er opptatt av å skape krimfortellinger som er fattige på blod og vold, men rike på spenning. Gjerne med et dagsaktuelt tema som bakteppe.

Leif Runar Forsth

... er spesialist på kreativitet, etikk for ledere og lederfilosofi.

Line Møller

... skriver poesi, prosa, fabler og noveller.

Liv Tove Thorgersen

er født i 1961 og er oppvokst i Drammen. Hun bor i Nes kommune i Viken. Hun er født som bokorm og elsker å jobbe fram egne karakterer og historier.

Marianne Johansen

... løsgjengerlærerinne og altmuligkunstnerinne som lenge har hatt for vane å lyge i hop ting for å underholde folk rundt seg, og som nå på sine halvgamle dager i sin ubeskjedenhet har begynt å trykke det opp og legge det ut for salg.

Marit Clementz

... har i mange år utforsket kvinnehistorien og forsøkt å gå bakenfor de etablerte sannheter om kvinneskikkelser i myter, eventyr og sagn. 

Morten Brusletto

... er freelance journalist, skribent og videoprodusent.

Mrs Maple

... er en skjønnlitterær barnebokforfatter som skriver bøkene om JONAS JENSEN.

Ole J. Andersen

... har førti år bak seg i politietaten med allsidig tjeneste, men med narkotika som spesialområde. Her ledet han alt narkotikaarbeid i et helt politidistrikt i mange år. Alle hendelsene i bøkene er opplevd av kollegaer eller han selv.

Paal Espen Wingaard

... er en nytenkende, fremoverlent mann med en stor interesse for historie og kultur. Sammen med Ørjan Wisth Torgersen har han samlet tekster og bilder for boken "Dråpen"

Peter Lukas

... er norsk, født i Østerrike 1969. Han jobber som selvstendig kunstner siden 1989, etter hvert i hovedsak med foto og fotobøker.

Petrus Jensen

... er utdannet journalist. Han har flere tiårs erfaring fra arbeid med språk og informasjon i Norge og Sverige, innen et bredt spekter av sjangere og publikasjonsformer.

Roald Ellingsen

... er en ivrig naturfotograf som i mer enn ti år har presentert tusenvis av bilder på Facebook og Instagram. Dikt har han skrevet fra unge år av og nå samlet et utvalg av dem i boken 'Bilder i ord'

Roger Pihl

... skriver romaner, faglitteratur, biografier, artikler og kronikker, og er redaktør for andre forfattere.

Svein Gudbrandsen

... skriver historisk krim, i hans debutbok "Vokterne" reiser vi tilbake til Trøndelag og Trondheim rundt 1918.

Synne Rønning

... skriver for barn og ungdom. Hun gjenkjennes i sin lekne tilnærming til kreativ utfoldelse, inspirert av natur og nære relasjoner. Tegning og ord kombinert gjør fantasien grenseløs.

Tone Skillebæk Moe

... har utgitt den historiske underholdningsromanen «Blyantskissen» som har mottatt flotte anmeldelser av bokbloggerne. Hun er utdannet Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole (NMH), hvor hun tok en del av studiet i Frankrike.

Tor Olav Haukedal

... er forfatter og naturfotograf i barneboken "Lillesopp i Eventyrskogen". Med kombinasjon av tekst og fotografier, naturens mystikk og hemmelige skatter, ønsker han å stimulere barn sin fantasi og deres interesse for natur og dyr.

Tord Langmoen

... skriver bøker om lokale hendelser i regionen der han vokste opp.

Trond Vernegg

... skriver politiske og historiske spenningsromaner. Han er født og oppvokst i Sandefjord og har vært forretningsadvokat i Oslo i 35 år. Han er formann i Riksmålsforbundet siden 1990 og nestleder i Forfatterforbundet.

Turid Evang

... var en ekstremt fargerik og fantasifull kunstner, arkitekt og forfatter

Vigdis Blindheim

... debuterte som romanforfattar som 75-åring hausten -21 etter å ha gått på mange skrivekurs i regí av Forfatterskolen. Kursa og mange år med diktskriving lærte henne å stille store krav til språket.