NorgesIndieForfatterSentrum

Photo by Anna-Louise: https://www.pexels.com/photo/photo-of-fireworks-1387577/
Nyttårshilsen
En hilsen til dere alle med noen refleksjoner fra 2022 og tanker inn i 2023

Julen er en mulighet til å ta en pust i bakken å reflektere, ta et tilbakeblikk og titte ut i det nye året.

Nifs har vært en reise fra vårt første møte med en liten håndfull i Larvik til der vi er nå. Det å bygge en landsdekkende organisasjon og samvirke innenfor en ny retning innenfor forfattere har gitt en bratt læringskurve. For meg har det vært å bli dratt inn i en ny verden hvor mye skulle forståes, læres og tilrettelegges. Vi trengte en logo, vi trengte organisasjonsnummer, statutter, nettsider, kultur, struktur visjon, forretningsidee og ikke minst møtepunkter slik at vi kunne bli funnet av likesinnede. Likesinnede som skulle være med å bygge noe større og betale for det.

I dag er vi over 100 medlemmer fordelt på hele landet. Vi har fått opp kommunikasjonskanaler, diskusjonsforum, og kan tilby en salgskanal med en svært ambisiøs kongstanke om å samle Indieforfattere i Norge til “et rike”. Visjonen om å gjøre det lettere å være indieforfatter i Norge lever fortsatt, og jeg er overbevist om at vår felles suksess er et resultat av summen av innsats og medvirkning. Jonas Gahr Støre sa klokt at den beste gaven et menneske kan få er et annet menneske. Nifs skal være en familie hvor vi hjelper hverandre og vil hverandre godt, et sted hvor Indier får glede av et kollegium hvor man skal spille hverandre gode. Et viktig steg i den retning var å etablere indiedagene i Larvik i sommer.

Jada. Vi vet inderlig vel at det masse arbeid som gjenstår. Vi er på langt nær perfekte, mye kan bli bedre, og vi blir heldigvis minnet på dette. Siden vi er et samvirke blir vært nye medlem en ny eier med nye tanker, forutsetninger, tålmodighet og meninger. Vi er ingen homogengruppe og heldigvis for det, men arbeidet har så langt vært fordelt på noen ganske få frivillige med stor geografisk spredning. Alle kan dessverre ikke få alle sine ønsker innfridd med engang, og jeg er den første til å beklage det.

Når det er sagt mangler det ikke på ambisjoner for NIFS. Vi ser at vi trengs. Det er behov for indieforfattere å treffe andre indieforfattere, og vi kan selvsagt få til mye mer sammen enn hver for oss. Bokkatalogen er en start og en mulighet for publikum å kunne orientere seg i det store mangfoldet det er i indieforfatterskap i Norge.

Hvis vi ser fremover er det mye spennende på gang:

Vi har oppfordret til at flere gjør som ved Nifs oppstart. Ta initiativ til å samle indieforfattere i ditt område, og se hva dere kan få til sammen. Larvik har invitert inn til et møte for Vestfold i Januar. Vi ønsker oss flere slike treff i hele Norge i 2023. Er det du som skaper i historie i ditt fylke, og kaller inn til det første «fylkestreffet»?

Videre vil Indieforfatterdagene bli arrangert i 2023 også. Det kommer mer info om dette. Vi venter på noen svar fra spennende medarrangører.

En av våre samarbeidspartnere; Forfatterforbundet vil arrangere Indieforfattertreff på Lillehammer i mai, og de inviterer oss alle til de måndelige forfattertreffene som de arrangerer rundt omkring i landet. Forfatterforbundet minner også om at de deler ut et stipend som er åpent å søke på for alle skjønnlitterære forfatter. Vi kommer tilbake til dere med søknadsfristen på dette.

Vi ønsker oss flere medlemmer inn i NIFS slik at vi få kan få større gjennomslagskraft, og flere kollegaer inn i familien for felles sak. Tips derfor indieforfattere på deres vei om vårt fellesskap, og vår sak.

Styret har i det siste bestått av 3 personer og vi ønsker oss flere inn. Vi trenger flere tanker, ideer, innspill, hender og hoder til å bære saken opp og frem. Hvis du, eller noen du kjenner kjenner inspirasjon til en slik utfordring. Ikke nøl med å ta kontakt med valgkomite.

Vi ser også et behov for prosjektgrupper som jobber med konkrete oppgaver. Hvis du ønsker å bidra i en slik, ta kontakt.

Dette var noen tanker på årets siste dag, og jeg ønsker dere alle et riktig godt nyttår.

Med beste hilsen og oppriktig ønske om egen og felles lykke og suksess inn i det nye året

Espen Wingaard

Facebook
Twitter
LinkedIn
e-post

Legg igjen en kommentar