NorgesIndieForfatterSentrum

EKMD_omslag-2
Skrekken inntar Østfold i ny roman!
Mer enn bare en grøsser. Et familiedrama og en bygdetragedie med selvbiografiske undertoner.

Kjell-Vidar Åhman Teig, forfatteren av “3 steiner til nøkken”, er tilbake med en ny bok som både griper tak i, og skremmer leserne. Terningkast 5 og sterke anbefalinger fra redaktør og forfatter Per Ivar Hjeldsbakken Engevold lover en spennende leseropplevelse.

Romanen, som blander elementer av spenning, grøss og familiedrama med selvbiografiske undertoner, tar leserne med tilbake til den semi-fiktive bygda Øyerstad (ØYERen + båSTAD = Øyerstad). Her møter vi velutviklede karakterer og en sterk følelse av nostalgi for alle som vokste opp på 80- og 90-tallet.

Kjell-Vidar Åhman Teig vokste opp i Båstad i Indre Østfold og bor i dag i Bålsta utenfor Stockholm. Han debuterte med “3 steiner til nøkken” for tre år siden, og hans nye bok tar oss tilbake til det samme universet. Leserne vil treffe igjen mange av de samme karakterene, men boken er frittstående og kan leses uavhengig av hans tidligere verk. Forfatteren har hentet inspirasjon fra sin egen oppvekst og erfaringer, og mange av hendelsene i boken er basert på faktiske hendelser fra hans liv. Dette gir en autentisk og personlig følelse i historien.

Åhman Teig beskriver selv romanen som en “Knausgård møter Stephen King-hybrid”, der hans liv blander seg med overnaturlige elementer;
– Mange av hendelsene i boken er inspirert av min egen oppvekst i Båstad, og jeg tror mange lesere vil kjenne seg igjen i flere episoder og i Øyerstad som helhet. Sentrale hendelser i mitt liv, som bortgangen til både min mor og bror, har selvsagt påvirket meg og fått meg til å reflektere mye over livet. Som følge av dette slet jeg en periode med dødsangst, og til slutt måtte jeg konfrontere den. Overvinne den.

Hovedpersonen i boka kjemper også mot demoner av ulike slag, men er de virkelige eller bare i hans hode? Han forsøker først å leve med dem og deretter å flykte fra dem. Så blir jo da spørsmålet om man kan rømme fra demonene, eller om man må stoppe opp, snu seg rundt og gripe tak i dem istedenfor. Slåss mot dem. Slåss mot demoner. For Roberts del, hovedpersonen i boka, så har han en tøff kamp foran seg, for han veit vel egentlig ikke selv hva det er som jager han. Hva som er fantasi, og hva som faktisk skjer.

Kjell-Vidar Åhman Teigs skaper en verden av både det nostalgiske og det makabre, det virkelige og det uvirkelige. Gjennom hans forfatterskap får vi en unik blanding av skrekk, magisk realisme og fantasy.


Bokblogger, Kjell Magne Gjøsæter, ruller terningkast 5:
... Boka er nesten skrevet som ein sjølvbiografi sett frå karakterenes ståsted. Det er ein fascinerende skrivemåte som gir full uttelling i sluttproduktet. Ein kjem inn i dei innerste tankene og ein får ta del i korleis dei reagerer i gitte situasjoner. Her slepp forfatter mange utbroderende skildringer når han går rett til kilda. Strålende utført og særs effektivt…
… Denne boka kan fort bli hans gjennombrudd som forfatter, så her håper eg at forlag og redaktører tar seg tid til å sjekke ut både bok og forfatter…

Redaktør og forfatter, Per Ivar Hjeldsbakken Engevold:
«Kjell-Vidar Åhman Teig har skrevet en bok som treffer deg som en knyttneve i mellomgulvet. På en god måte. Det er en historie om oppvekst, tap, sorg og angst. Sett fra overflaten er det en reinspikka grøsser, og en sabla god en i så måte. Men, i dypet av historien finnes et enda mer fascinerende familiedrama – en bygdetragedie – som tar leseren med på en skremmende reise med selvbiografiske undertoner. Boka er full av velutviklede karakterer som man blir godt kjent med og nostalgifaktoren er stor for oss som vokste opp på 80- og 90-tallet. Den anbefales på det varmeste.»

Henning Øverby Klausen, Skrekkruttskolen.no:
«Kjell-Vidar sitt forfatterskap danner kort og godt en verden av det nostalgiske og det makabre, det virkelige og uvirkelige, det vittige og det aldeles hjerteskjærende. Sjangermessig plasserer han seg, slik jeg ser det, et eller annet sted mellom skrekk, magisk realisme og fantasy.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
e-post

Legg igjen en kommentar