visittkort-s2_w600
D e itjnå som kjæm tå sæ sjøl – Da e d opp te mæ å dæ

Norges Indieforfattersentrum ble stiftet som et samvirkelag i 2020. Flere, deriblant undertegnede, har spurt seg hvorfor «samvirkelag» og ikke en annen form for en organisasjon – men når det først er gjort slik så har det flere fordeler. Og oppfordringer til oss medlemmer om å «samvirke» til felles beste.

Et samvirke eies og drives av medlemmene og alle medlemmene er likestilte eiere. Når NIFS har laget en nettside og en bokkatalog, så er dette medlemmenes felles eie – og et salg fra bokkatalogen gjøres på vegne av forfatteren (medlemmet) og ikke av NIFS. Styret planlegger at kundene skal kunne betale med VIPPS og pengene vil (uten at NIFS tar en andel) utbetales til forfatteren. For at dette skal være mulig må alle bøkene prises «inklusive frakt» og forfatteren kan sende boken til kunden i trygg forvisning om at pengene er på konto. Vi vil sende ut mer informasjon om dette.

NIFS er ingen stor organisasjon med en høy medlemsavgift eller en administrasjon som har midler til å jobbe fulltid på vegne av medlemmene. I stedet oppfordrer NIFS til, og legger til rette for at medlemmene selv kan ta initiativ og samarbeide for å nå målet om «å gjøre det enklere å være indieforfatter i Norge». Ved at vi samarbeider kan vi oppnå mer enn hva vi hver for oss kan klare å oppnå av oppmerksomhet og fremdrift.

Noen eksempler på engasjement er:

Forfattertreff: i et halvt år har det digitale forfattertreffet undertegnede tok initiativ til hatt møter hver 3. uke. I Agder og Oslo er to nye forfattertreff i ferd med å bli startet av Jan B. Sørensen og Aase Marie Dahle

Bibliotekinitiativ: Anne C. Eriksen har fått respons fra 13 medlemmer som planlegger felles fremstøt med bokpresentasjoner på ulike bibliotek.

Bokpakke: Jan B. Sørensen har tatt initiativ til en bokpakke bestående av krimbøker og 8 forfattere har sagt seg interessert i å delta med felles markedsføring av egne og andres bøker.

Felles bokutsalg: Kristin Dons-Wallebek har tatt initiativ til å leie hus i Stavern for å ha bokutsalg i løpet av påsken (Dere finner mer informasjon i vår Facebook-gruppe https://www.facebook.com/groups/nifsintern)

Våre nettsider gjør det mulig å benytte «Meldinger» til å komme i kontakt med medlemmer i samme geografiske region eller dem som utgir bøker i samme kategori. Vi oppfordrer dere til å logge inn på sidene og oppdatere kategoriene og emnene dere ønsker å holdes oppdatert om.
https://norgesindieforfattersentrum.no/meldinger/?fepaction=settings

I løpet av kort tid vil dere også motta epost fra Jan (IT-ansvarlig) med tips om hvordan dere effektivt kan bruke nettsidene våre.

Og sist, men ikke minst – gjør en innsats for å markedsføre våre nettsider og bokkatalogen. Det er til felles beste.

For å gjøre det lettere å dele linken til nettsidene har vi laget en forkortet nettadresse: www.nifs-sa.no

Styret vil også lage bokmerker og visittkort som vi kan sende deg, slik at du kan dele ut til forfattervenner for at vi kan vokse oss enda større.

Vennlig hilsen
Bjørn Borg Kjølseth
styreleder – NIFS

PS: tittelen på denne artikkelen er lånt fra sangen til Vømmøl Spellmannslag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
e-post

Legg igjen en kommentar