Dovres utvalgte

Opprinnelig pris var: kr 295.Nåværende pris er: kr 189.

Frakt inklusive

Dovres utvalgte er en kontrafaktisk roman som beskriver hvordan Norge hadde sett ut hvis andre verdenskrig hadde hatt et annet utfall.

Dovres utvalgte er en kontrafaktisk roman som beskriver hvordan Norge hadde sett ut hvis andre verdenskrig hadde hatt et annet utfall.

En helt spesiell godbit for historieinteresserte er den kontrafaktiske romanen Dovres utvalgte. Her spinnes handlingstråden ut fra om hvordan Norge hadde sett ut hvis 2. verdenskrig hadde hatt et annet utfall.

Mot slutten av krigen sendte nazisympatisøren Henrik Herland et brev til Vidkun Quisling. Der foreslo han å gjøre Geilo til et senter for de «brystsyke» i Norge, dvs de som var plaget av tuberkolose, astma, bronkitt og åndenød.

Av egenerfaring mente han den krystallklare champagneluften kunne gjøre underverker mot disse sykdommene. Derfor foreslo han at det skulle det bygges sanatorier, hvilehjem og sykehus i stor stil på Geilo.  Han mente også arbeidsplasser og boliger for de brystsyke burde være på sin plass.

Hva om krigslykken hadde snudd og seierherrene hadde døpt om datidens Gjeilo til Kvislingstadt?

Vi følger Martin, født i Kvislingstadt i 1972, gjennom oppveksten i et nasjonalsosialistisk Norge, en del av det Tredje Riket som skulle vare i tusen år. Han er en lydig andre-generasjon nasjonalsosialist, som gjerne bruker uniform på jobben. Martin er født og oppvokst i Kvislingstadt og er en streber i nazi-hierarkiet, som de fleste av hans bekjente og familie.

Men det er noe som skurrer.

Del denne boken

... er freelance journalist, skribent og videoprodusent. Morten skriver både sakprosa og skjønnlitteratur og trives i det historiske landskapet. Han har gitt ut tre bøker og skriver historierelaterte artikler for ukepressen.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Dovres utvalgte”

Flere bøker av