STIGMA (e-bok)

kr 190

Frakt inklusive

Den multimediale krimromanen STIGMA forteller i tekst og videofilm historien om Norges mest berømte lege; Gerhard Armauer Hansen. I 1873 fant han leprabasillen, en oppdagelse som har reddet livet til millioner av spedalske verden over. Leseren blir også tatt med på en spennende jakt etter en brutal morder, både i det vesle fiskeværet Øyvær vest på Sotra og i Spania.

Kan også kjøpes hos ARK, NORLI og EBOK.NO.

 

Journalist og filmskaper Sturla Sander jobber med en dokumentarfilm om Gerhard Armauer Hansen; bergenslegen som i 1873 oppdaget leprabasillen. Filmen skal være ferdig til 150-årsjubileet i 2023. Under filming på Sotra ber to lokale striler ham innstendig om å sette dokumentaren sin på vent.

De vil at han heller skal lage film om de svært omstridte planene om en vindmøllepark i hjembygden deres; det vesle fiskeværet Øyvær. Selv om han må bruke mye tid på å skrive manus til jubileumsfilmen, vil Sander se nærmere på det strilene påstår er rasering av hjembygden deres.

I Øyvær møter den erfarne filmskaperen steile fronter mellom motstandere og tilhengere av vindkraft. Mange øyværinger har mottatt trusselbrev, og det skjer flere alvorlige voldshendelser i bygden. Samtidig som han jobber med å fullføre filmen om Armauer Hansen, må Sander bruke mye av tiden sin til å oppklare flere brutale drap i det vesle, idylliske fiskeværet på vestsiden av Sotra.

Historien om Sturla Sander er fiksjon. Dokumentaren han produserer er historisk korrekt. På slutten av boken kan leseren ved hjelp av en link se den ferdige, 36 minutter lange dokumentarfilmen om Gerhard Armauer Hansen på nettet.

 

Del denne boken

...... skriver multimediale krimbøker om journalisten Sturla Sander, som produserer historiske dokumentarer og samtidig løser uforklarlige drapssaker. På slutten av romanene får leseren, ved hjelp av en link, se de ferdige filmene hans på nettet!