Hvorfor kommer de hit?

kr 320

Frakt inklusive

Forfatteren har skrevet ned historiene til sju flyktninger og asylsøkere, fra deres oppvekst i hjemlandet til de kom hit til Norge og begynte sitt liv her. Det er også landinformasjon om de fem landene som er representert. Forfatteren har undervist minoritetspråklige i 20 år.

Hvert år kommer det i gjennomsnitt 3000 kvoteflyktninger og 3000 asylsøkere til Norge. (dette var før ukrainerne kom). Hver av dem har sin egen individuelle historie, og i denne boka har forfatteren skrevet om sju av dem. Zagros er kurder og kommer fra Iran. Han måtte flykte fra hjemlandet sitt på grunn av sin politiske aktivitet, men også fordi han er homofil. Fareshta fra Afghanistan var kvinneaktivist i hjemlandet. Til slutt ble det for farlig for henne å være der, og hun måtte dra sin vei. Yasmin er et offer for krigen i Syria. Da huset hennes ble bombet, skjønte hun at hun måtte flykte. Hari Maya vokste opp i Bhutan med nepalske forfedre. Da kongen begynte å diskriminerer nepalerne, flyktet de til Nepal. Nora flyktet fra et diktatorisk regime i Eritrea hvor både kvinner og menn må i militæret, ikke vare for ett år, men i mange år, noen hele livet. Hanan er også fra Eritrea og vokste opp i en fattig familie. I boken forteller hun om kampen for å overleve. Hamza var soldat i Syria, og da borgerkrigen begynte, møtte han på et stor dilemma: Hvem hadde rett av alle de forskjellige gruppene som var i Syria og slåss?

Del denne boken

,,,har skrevet ei bok som heter: "Hvorfor kommer de hit? Sju flyktninger og asylsøkere forteller sine historier", Bakgrunnen for at jeg skrev denne boka, er at jeg har jobbet som norsklærer for minoritetsspråklige i 20 år,

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Hvorfor kommer de hit?”

Flere bøker av