NorgesIndieForfatterSentrum

Thistlegorm Trusselen fra Sinai

kr 350

Frakt inklusive

Spenningsroman fra dykkemiljøet i Sharm el Sheik i Egypt, og med grottedykking mot grensen til Israel. Meget aktuell ifb. urolighetene i Israel/Palestina i dag. Handlingen utspiller seg i 2011, men kunne like gjerne skjedd i dag.

 

 

Handlingen er lagt til våren 2011 like etter at den presidenten var avsatt og det var mange uroligheter i Egypt. Det muslimske Brorskapet var villige til å gjøre alt for å få den nye presidenten. Ingen av de kriminelle handlingene har blitt utført i virkeligheten, men mye av handlingen fikk en ny aktualitet ved krigshandlingene i Israel og Palestina. Boken omhandler en del av våpentypene som i dag blir benyttet av Hamsa, som er den palestinske delen av det muslimske Brorskapet. Her følger litt fra etterordet; Mossadsjefen i 2011, Tamir Pardo, er når dette skrives 70 år. I dag er han en kritiker av styret til statsminister Netanyahu. Han snakker imot de nye lovene som landet innførte i 2023 med ortodoks nasjonalforsamling i Knesset. Han uttalte også den 6. september 2023 at Israel har blitt en apartheid-stat. Den 7.10.23 gikk Hamas til et angrep på Israel med mange hundre sivile drept på begge sider av konflikten. Dette var dagen etter 50 årsdagen for Jom kippur-krigen i 1973. Netanyahu varslet at Israels fiende ville betale en pris «av en type de aldri før har opplevd.» Dagen etter drepte en egyptisk politimann to israelske turister i den egyptiske byen Alexandria. Hezbollah i Libanon uttalte at; «Our guns and rockets are with you.» Dette kan også trekke Libanon inn i konfikten med blant andre stjålne D-30 som Hezbollah har gitt Hamas. Hamas har sitt utspring som den palestinske føyen av det muslimske Brorskapet. Urolighetene i Midtøsten vil fortsette dessverre .

Del denne boken

... skriver krimbøker om dykkerinstruktøren Johan og de ulike eventyrene han havner opp i på Sinaihalvøya i Egypt på våren 2011. Manuset til den første boken er ferdig og der utspiller mye av handlingen seg rundt vraket av SS Thistlegorm.